OM OSS

Om oss

Sundsgården ligger en knapp mil söder om Helsingborg, strax utanför Råå fiskeläge. Området är idag skyddat som strövområde och som vattentäkt. Därför tronar skolan i ensamt majestät mitt i Öresundsregionens pulserande, expansiva liv. Det är en oas i en fantastisk naturmiljö!

Sundsgården hotell & konferens
Örbyvägen 10
255 92 Helsingborg
Tel: 042-19 38 00
Fax: 042-19 38 50
info@sundsgarden.se

 

Kort om vår historia

Redan 1938 bildades föreningen Sundsgårdens folkhögskola i syfte att ”bedriva folkhögskoleverksamhet, annan utbildning och konferensverksamhet”. Skolan startade sin verksamhet i dåvarande Villa Sundsgården, ett sommarhus byggt av stockholmsläkare Netzler på ”Sveriges vackraste plats”.
Genom åren har utbudet av kurser förändrats, byggnader försvunnit och tillkommit och lokaler har byggts om och anpassats, allt för att möta tidens krav.
Sundsgården är numera en av Sveriges största folkhögskolor, men också en attraktiv och eftertraktad konferens- och hotellanläggning. De båda verksamheterna bedrivs i dag delvis under samma tak, men ändå åtskilda från varandra och i olika lokaler, och fortfarande finns vi på ”Sveriges vackraste plats”!

 
Sundsgården hotell & konferens · Örbyvägen 10
255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se