Det finns många härliga sandstränder i närheten om du känner för att bada i sommar.
I Helsingborgsområdet finns en badplats eller en strand för alla, allt från lugna naturstränder till centrala badplatser med puls. Här finns stränder anpassade för funktionsnedsättning och badplatser där man får bada och simma med sin hund.  Precis nedanför hotellet ligger stranden Örbyängar med flera kilometer av finkornig sandstrand och vidsträckta strandhedar. 
Om du tar dig söderut, på nära cykelavstånd, finner du badplatserna Rydebäck och Fortuna. Om du istället styr kosan norrut, genom Helsingborg, så hittar du populära stränder som Tropical beach, Gröningen och Fria bad. Läs mer om de olika badplatserna här!

 

Kallbadhus
Gillar du bastubad och sköna dopp kan du bege dig till ett av tre kallbadhus som finns nära hotellet. Det är Pålsjöbaden, Kallis och Rååbaden du kan välja mellan. Läs mer om de olika kallbaden här!
 


För ett mer aktivt äventyr på vatten - ge dig ut och paddla kajak eller kanot.
Det finns många ställen att paddla på. Välj mellan sjö och hav. Två helt olika upplevelser.
För att paddla kajak behövs förutom själva kajaken en paddel och flytväst. Ett kapell kan också vara att föredra om du vill hålla dig torr inuti sittbrunnen. Vi listar två olika uthyrningsställen, inte allt för långt ifrån oss på Sundsgården.

Paddla kajak till havs
UPPLEV KULLABERG TILL HAVS
Kullaberg erbjuder unika paddelvatten i underbar natur inramad av dramatiska klippformationer. Chansen är stor att ni får se tumlare runt Kullen. Hyr egen kajak eller följ med på ett kajakäventyr i grupp.När du hyr kajak kan du utgå antingen från Mölle eller från Arild.

 

Kanotcentralen i Stockamöllan
KANOTCENTRALEN I STOCKAMÖLLAN
En paddeltur på Rönne å är ett enkelt och minnesvärt alternativ för alla som vill komma naturen riktigt nära. Du paddlar ensam i kajak eller med en kompis i kanot för två. Rönne å – en av Skånes finaste åar – bjuder på både lugna vatten och livliga små forsar. Glid fram i sakta mak, njut av fågelkvitter och det vackra, omväxlande landskap som omger ån.