Sundsgården hotell och konferens ligger i rogivande, vacker natur med havet som granne. Här kan du bada i havet året om, direkt nedanför hotellet eller gör ett besök på ett kallbadhus. Badkulturen har gamla anor i Helsingborg. I nästan 150 år har det funnits kallbadhus i staden. Du har tre kallbadhus att välja mellan i vårt närområde.

RÅÅBADEN

Rååbaden ligger närmast Sundsgården, vid Batteritorget på Råå.  Det är ett kallbadhus med bastu och drivs av föreningen Rååbadarna på uppdrag av Helsingborgs stad.  

Rååbadarna är en ideell förening med cirka 1600 medlemmar som badar, bastar och njuter av Rååbadet. Du är alltid välkommen att prova på några gånger, men för att bada regelbundet ska du vara medlem i föreningen Rååbadarna. Som hitrest gäst under en vecka eller två är du givetvis välkommen till bad och bastu utan att vara medlem.

KALLIS

Helsingborg är ett mecca för kallbadare med sina totalt kallbadhus. Här har människor kallbadat i nästan 150 år och nyrenoverade Kallis, med sin utsikt över Öresund, är Helsingborgs äldsta. Pålsjöbaden några kilometer norrut är ett annat populärt kallbadhus, byggt på stolpar en bit ovanför havsytan med små, gula badstugor tätt sida vid sida.
 

PÅLSJÖBADEN

Pålsjöbaden ligger längs strandpromenaden norr om Gröningen i Helsingborg. Här kan du njuta av bastubad, sol och sköna dopp. På Pålsjöbaden finns skilda nakenbad och både fukt- och torrbastu. Badet rymmer också ett inglasat café i mitten av badhuset.