Det finns många spännande och härliga utflyktsmål att besöka. Kommer du med bil gör du snabbt en roadtrip bland pärlorna i närheten. Vi listar dem vi verkligen gillar här nedan:


VALLÅKRA

TOMATENS HUS
Besök en tomatodling med gårdsbutik mellan Glumslövs backar och Vallåkras dalgång.
Där finns nyplockade tomater direkt från växthuset, färska kryddor, chili, nyskördad gurka, tomatplantor, nybakat bröd från gårdens stenugn & hemlagade tomatdelikatesser.

MISS ALICES KROG & BUTIK
Rakt över gatan från Tomatens hus har Miss Alice en trädgårdsservering där ni kan äta deras berömda tomatpaj under fruktträden eller i deras växthus. De tillverkar delikatesser under egna varumärket Miss Alice och har i anslutning till krogen en butik med lokala och egenproducerade produkter.

WALLÅKRA STENKÄRLSFABRIK
Wallåkra Stenkärlsfabrik är ett modernt företag med kulturhistorisk förankring. En kvarleva från nordvästskånsk hantverks -och industriepok. Fabriken ligger naturskönt inbäddad i Rååns dalgång. Här tillverkas fortfarande stenkärl, brunglänsande krukor och krus från traktens lera. Allt drejas för hand och bränns sedan i den stora koleldade rundugnen. Prova på att dreja, ät god mat och/eller njut av den vackra naturen som omger fabriken.


HÖGANÄS

Magasin 36 och HÖGANÄS SALUHALL lockar människor från när och fjärran. Fullt förståeligt, det är ett unikt ställe. För hur många saluhallar med lokalt producerade råvaror och genuin känsla hittar du här i landet? Som ligger vägg i vägg med ett mikrobryggeri? Med bra restauranger, kafé och inspirerande butiker? Ett underbart utflyktsmål i sommar. Vi länkar till några av de olika entreprenörerna väl värda ett besök. Alla på samma dag!
För ölälskaren; HÖGANÄS BRYGGERI
För de shopping intresserade; BUTIK MAGASIN 36
För hamburger fantasterna; GARAGE BAR
För den som gillar prisvärd shopping; IITTALA OUTLET


KULLABERG

Kullabergs dramatiska halvö sträcker sig ut i Öresund. Befinner vi oss verkligen i Skåne frågar sig många. Kullens unika terräng gör berget till ett av Sveriges mest välbesökta naturreservat och ett mecka för utövare av utomhusaktiviteter. Oavsett väder och årstid finns det alltid något som lockar äventyrare till Kullaberg.
För aktiva upplevelser rekommenderar vi dig att kontakta guiderna på UPPLEV KULLABERG.  De anordnar klättring, vandring, kajak paddling mm. Eller så kontaktar du KULLABERGS GUIDERNA för en spännande grottvandring. Om ritt på islandshäst är det som lockar, så kontaktar du KULLABERGS ISLANDSHÄSTAR i Mölle för att boka plats på en av deras populära turridningar i området.


NIMIS

I Kullabergs naturreservat, vid platsen Håle stenar ligger det omtalade, kritiserade och älskade konstverket Nimis. Skaparen Lars Vilks har av drivved byggt broar, utkikstorn & tunnlar som blivit till ett mäktigt träslott. Nimis sägs vara över 100m långt,  25m högt och 160 000 spikar har använts sedan starten 1980.
Myndigheterna kände till skulpturen först 1982 och den har klassats som svartbygge och var på väg att rivas. Nimis nås genom att ta sig till Himmelstorpsgårdens café. Rakt norrut, ner mot havet går en stig som är markerad med N på stenar och träd. En brant strapats i vacker natur. Eller så promenerar du längst den steniga stranden i Arild tills du ser Landonia och träslottet torna upp sig.
Nimis bör uplevas, men idag håller delar av träkonstruktionen på att förfalla, så det gäller att vara lite försiktig.