Ge er ut på ett cykeläventyr när ni bor över hos oss. Cyklar finns att hyra om ni inte tar med era egna. Det går två havsnära leder precis utanför vårt hotell. Kattegattleden som går norrut och Sydkustleden som går söderut.
En etapp som sticker ut, är den mellan Helsingborg och Landskrona, vår absoluta favoritrutt!

På de knappa tre milen mellan Landskrona och Helsingborg hinner du uppleva massor! Norr om Landskrona kommer du snart till Borstahusen som är en idyll för sig! Detta gamla fiskeläge med anor från 1700-talet har ett eget fiskrökeri. Här har du utsikt över Ven. Passa på att ta en avstickare till mysiga Ålabodarna som har en mysig liten hamn, badbrygga och restaurang.

Cykla vidare genom det böljande och vackra landskapet i Glumslövs backar som för tankarna till Toscana.

Precis innan Helsingborg kommer du till det pittoreska fiskeläget Råå. I Helsingborg finns massor av alternativ för dig som är intresserad av historia, vackra slott, vilda djur eller vacker natur. Här hittar du slottet Sofiero med en stor parkträdgård med över 10.000 rhododendronbuskar. Strax utanför Helsingborg hittar du friluftsmuseet Fredriksdal. 

Givetvis får du en cykelkarta av oss! 

Lilla ön Ven  Cykla på Ven

CYKLA PÅ VEN
Ett annat dagsäventyr med cykel, är att bege sig över till den lilla ön Ven och uppleva ön sköna natur.  Ven, den lilla ön i Öresund som erbjuder storslagen natur, idylliska småbåtshamnar och astronomen Tycho Brahes historia.

Ven ligger mitt i Öresund mellan Danmark och Sverige. Ventrafikens färja avgår från Landskrona och överfarten tar endast 30 minuter. Rååbåtarnas överfart med fiskebåtar tar lite längre tid, drygt 45 minuter men är mer idyllisk.

Väl framme i Bäckvickens hamn rekommenderar vi dig att hyra en av de gula cyklarna som blivit karakteristiska för ön. Du kan även hyra elcykel för att underlätta i uppförsbackarna. Det går naturlgitvis bra att vandra på ön eller varför inte prova en minnesvärd alpackatrekking? Glöm inte att ta med badkläderna!